O vrtnariji Katalog Svetovanje strokovnjaka Predavanja Članki Galerija slik Darilni boni Prodaja po pošti Prodaja na tržnici Posebna ponudba Utrinki iz vrtnarije Zanimivosti Arhiv
 

Zanimivosti

Novice

V vrtnariji Trajnice Strgar imamo na matičnih nasadih posajenih preko 400 različnih sort oziroma vrst trajnic. Večinoma so označene z latinskimi imeni. Na ta način testiramo rastline, kako uspevajo v naši prsti in v našem podnebju, hkrati pa na ta način strankam omogočamo, da vidijo rastline v naravni lepoti in velikosti, ter se lahko poljubno sprehajajo med njimi.

Rastlina, posajena v majhen lonček in opremljena le s skromnim opisom in fotografijo ima le malo možnosti, da se pokaže v svoji pravi luči in nas navduši tako kot tista, ki jo vidimo v polnem razrastu.

Zanimivosti

04. oktober 2018

Predavanja v vrtnariji

TRAJNICE JESENI

V soboto, 20.10. 2018 ob 10. uri vas vabimo na predavanje o trajnicah z naslovom Trajnice jeseni. Vstop je prost. Vljudno vabljeni.

21. avgust 2018

Novosti med trajnicami

Nove sorte trav in posebnosti med cvetočimi trajnicami

Na koncu poletja so že na razpolago novosti letošnje jesenske sezone, ki vključujejo okrasne trave in cvetoče trajnice.

29. junij 2016

Moj vrt ima načrt

Oddaja TV SLO 1

TV SLO1 je predvajala serijo petih oddaj z naslovom Moj vrt ima načrt. V oddaji sta predstavljena tudi dva vrtova, ki sta nastala na podlagi naših načrtov. Ogledate si ju lahko na povezavah. Moj vrt ima načrt 1/5 Moj vrt ima načrt 2/5.