14 9 4

Vrtnarija Trajnice Strgar

Vrtnarija Trajnice Strgar že 20 let uspešno deluje na področju gojitve trajnic. Trajnice gojimo v Črnučah v Ljubljani. V izboru imamo preko 800 različnih vrst oziroma sort trajnic, ki jih gojimo na površini 1 ha.

Pri gojitvi trajnic sta nam pomembni predvsem dve vodili - strankam ponuditi kakovostne rastline, ki so prilagojene na rastne razmere in podnebje v Sloveniji ter tako raznolik izbor trajnic, da se bo za vsako mesto v vrtu ali v parku našla prava rastlina. Veliko časa posvečamo izboru posameznih sort neke vrste, saj se na tržišču vsako leto pojavljajo številne nove sorte, za katere pa ni zajamčeno, da bodo lepo rasle in dolgo časa uspevale tudi, ko bodo posajene v vrtu. Nove sorte testiramo na matičnih nasadih, da preizkusimo, kako se bodo obnašale tekom let in v domačih rastnih pogojih.

Preberi več

 
 
 

Novice

 
 
 
 

Predavanja

V času rastne sezone prirejamo predavanja na prostem, ki potekajo na primerih naših vzorčnih gred in matičnih nasadov. Vsebino predavaj prilagajamo na letni čas.

Predavanja so namenjena vsem, ki jih zanimajo zanimive trajnice, ki želijo vedeti kaj več o tem, katere vrste sadimo skupaj, da bomo imeli lepe cvetlične grede skozi vse leto.

Del predavanj namenjamo tudi vzdrževanju in oskrbi cvetličnih gred, saj je le-to ključnega pomena za lep izgled. 

Prijavi se 

 
 
 

V letu 2020

 
28.03.2020 ob 10. uri 
18.04.2020 ob 10. uri 
09.05.2020 ob 10. uri 
23.05.2020 ob 10. uri 
13.06.2020 ob 10.uri 
12.09.2020 ob 10.uri
03.10.2020 ob 10 uri
24.10.2020 ob 10 uri
 
 
 
 

  • Svetovanje strokovnjaka

    V času sadilne sezone v vrtnariji Trajnice Strgar potekajo svetovanja strokovnjaka (svetuje Bernarda Florjan), ki vam bo odgovarjal na vprašanja v zvezi z ureditvijo gred s trajnicami, ter svetoval pri izboru, potrebnem številu ter postavitvi trajnic na sami gredi.
    Več »
     
  • V medijih

    Poleg gojitve trajnic, med katere spadajo tudi okrasne trave, praproti, dišavnice in vodne rastline, se ukvarjamo tudi s svetovanjem in načrtovanjem gred s trajnicami. Med naše dejavnosti spadajo tudi predavanja o trajnicah in pisanje strokovnih člankov.
    Več »
     
  • NAČRTOVANJE VRTOV

    Načrtujemo vrtove in zelene površine, ki trajajo. Izbiramo primerne naravne materiale in trajnostno zasnovane zasaditve. Z našim poznavanjem rastlin, znanjem in izkušnjami ter v povezavi z drugimi strokami, ustvarjamo trajnostne zelene prostore.
    Več »
     
 
 
 
 
B poletje 3

Okrasne grede

Naša vrtnarija se nahaja na robu gozda. Del zemljišča, ki v celoti meri dober hektar namenjamo gojitvi trajnic, na drugem delu pa postopoma urejamo okrasne grede oz. različne tematske vrtove. Namen okrasnih gred in tematskih vrtov je, da bi strankam čim bolj približali svet trajnic in drugih okrasnih rastlin, da bi bolje spoznali njihovo rabo v vrtovih, kakor tudi v parkih.

Preberi več

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.