O vrtnariji Katalog Svetovanje strokovnjaka Predavanja Članki Galerija slik Darilni boni Prodaja po pošti Prodaja na tržnici Posebna ponudba Utrinki iz vrtnarije Zanimivosti Arhiv
 

Arhiv

Novice

Aster tataricus
Aster tataricus Konjska griva med hostami Okrasne trave in obarvani listi Posušene okrasne trave in obarvani listi Trajnice, trave in grm v sožitju Prelivanje jesenskih barv Babja jesen v vrtnariji

Nebeško modri cvetovi visoke astre

Aster tataricus

Na matičnem nasadu v vrtnariji vsako leto testiramo veliko število novih trajnic, ki jih prinesemo iz tujine, da lahko opazujemo kako so prilagojene na lokalne podnebne in rastne razmere, obliko rasti, obstojnost cvetov, odpornost na bolezni in še marsikaj. Med novostmi nas je letos posebej očarala visoka jesenska astra, Aster tataricus, ki začne cveteti septembra, cveti do zmrzali, ima lepe, zdrave liste in kljub svoji višini ne potrebuje opore za pokončno rast. Je izjemno lepa dopolnitev visokim okrasnim travam.

04. oktober 2018

Predavanja v vrtnariji

TRAJNICE JESENI

V soboto, 20.10. 2018 ob 10. uri vas vabimo na predavanje o trajnicah z naslovom Trajnice jeseni. Vstop je prost. Vljudno vabljeni.

21. avgust 2018

Novosti med trajnicami

Nove sorte trav in posebnosti med cvetočimi trajnicami

Na koncu poletja so že na razpolago novosti letošnje jesenske sezone, ki vključujejo okrasne trave in cvetoče trajnice.

29. junij 2016

Moj vrt ima načrt

Oddaja TV SLO 1

TV SLO1 je predvajala serijo petih oddaj z naslovom Moj vrt ima načrt. V oddaji sta predstavljena tudi dva vrtova, ki sta nastala na podlagi naših načrtov. Ogledate si ju lahko na povezavah. Moj vrt ima načrt 1/5 Moj vrt ima načrt 2/5.