O vrtnariji Katalog Svetovanje strokovnjaka Predavanja Članki Galerija slik Darilni boni Prodaja po pošti Prodaja na tržnici Posebna ponudba Utrinki iz vrtnarije Zanimivosti Arhiv
 

Arhiv

Novice

Modri žarki z rumeno sredico
Modri žarki z rumeno sredico Sorta 'Hot Lava' Mehiški ožep z oranžnimi cvetovi Mehiški ožep Odpiranje sveže zelenih popkov Razkošje oblik in barv

Drobne jesenske astre

Modri žarki z rumeno sredico

Med velikim številom jeseni cvetočih aster lahko Aster cordifolius 'Little Carlow' prepoznamo po nekoliko bolj sproščeni, manj strjeni rasti , ter drobnih modrih cvetovih z rdečkastim pridihom in rumeno sredico. Zacveti na koncu poletja. Najlepše uspeva na polnem soncu. Lepa je v družbi dresni, Persicaria amplexicaulis 'Speciosa', kot na forografiji in okrasnih trav. Ker zraste čez meter visoko in se pri polni višini lahko povesi, je priporočljivo, da jo junija skrajšamo na polovico takratne rasti in šope nekoliko razredčimo.

04. oktober 2018

Predavanja v vrtnariji

TRAJNICE JESENI

V soboto, 20.10. 2018 ob 10. uri vas vabimo na predavanje o trajnicah z naslovom Trajnice jeseni. Vstop je prost. Vljudno vabljeni.

21. avgust 2018

Novosti med trajnicami

Nove sorte trav in posebnosti med cvetočimi trajnicami

Na koncu poletja so že na razpolago novosti letošnje jesenske sezone, ki vključujejo okrasne trave in cvetoče trajnice.

29. junij 2016

Moj vrt ima načrt

Oddaja TV SLO 1

TV SLO1 je predvajala serijo petih oddaj z naslovom Moj vrt ima načrt. V oddaji sta predstavljena tudi dva vrtova, ki sta nastala na podlagi naših načrtov. Ogledate si ju lahko na povezavah. Moj vrt ima načrt 1/5 Moj vrt ima načrt 2/5.