O vrtnariji Katalog Svetovanje strokovnjaka Predavanja Članki Galerija slik Darilni boni Prodaja po pošti Prodaja na tržnici Posebna ponudba Utrinki iz vrtnarije Zanimivosti Arhiv
 

Arhiv

Novice

Vrbica
Vrbica Vrbica Vrbica Vrbica

Amsonia tabernaemontana

Vrbica

Odlikuje se po nebeško modrih cvetovih v sredini pomladi. Cvetovi imajo prav edinstven odtenek modre, kakršnega poznamo le pri malokateri drugi trajnici. Najlepše uspeva na polnem soncu ali v polsenci, v rodovitnih, odcednih tleh. Je počasi rastoča gručasta trajnica. Zraste do 70 cm. Jeseni se listi in stebla obarvajo rumeno, kar močno popestri cvetlično gredo. Sadimo jo v družbo rmana, kadulje, hermelik, flomisa, ameriškega slamnika, japonskih anemon, jesenskih aster in okrasnih trav.

22. junij 2018

Predavanja v vrtnariji

TRAJNICE NA ZAČETKU JESENI

V soboto, 8.9.2018 ob 10. uri vas vabimo na predavanje o trajnicah z naslovom Trajnice na začetku jeseni. Vstop je prost. Vljudno vabljeni.

18. julij 2018

Velik izbor dišavnic

Tajska bazilika, limetina bazilika in druge

Poleg trpežnih trajnic nudimo velik izbor dišavnic kot so različne sorte bazilik - tajska, sveta, limetina, grška, rdečelistna in druge, , stevijo, dišeče pelargonije, šetraj, maroško meto in mnoge druge.

29. junij 2016

Moj vrt ima načrt

Oddaja TV SLO 1

TV SLO1 je predvajala serijo petih oddaj z naslovom Moj vrt ima načrt. V oddaji sta predstavljena tudi dva vrtova, ki sta nastala na podlagi naših načrtov. Ogledate si ju lahko na povezavah. Moj vrt ima načrt 1/5 Moj vrt ima načrt 2/5.